Zinaida Greceanii, despre evenimentele din 7 aprilie 2009 !
Angajamentul semnat de către ACUM că nu vor face alianță cu PDM, PSRM, Partidul ȘOR și Partidul Nostru!
Înainte de a venii cu tot felul de acuzatii la adresa mea vreau sa va aduc la cunostinta ca fiecare material din aceasta postare are cate un link . Eu nu am inventat nimic si puteti sa verificati singur accesand link-ul pentru fiecare postare!
Eu nu voi accepta niciodata o colaborare dintre PSRM si blocul ACUM! Este pozitia mea si nu voi renunta la ea! Sa renunti la Ministerul Apararii, MAI, SIS si MAEIE in favoarea rusilor mi sa pare tradare nationala! Cum de altfel sunt si impotriva lui Plaha! Sunt intr-o pozitie al naiibi de proasta pentru ca avem un bloc care a tradat si avem un Plaha care se va primbla pe la Bucuresti/ Bruxelles/ Washington ca unicul luptator impotriva rusilor! Ceea ce fac blocul ACUM este sinucidere politica iar noua nu ne ramane decat sa ne uitam cu se sinucid politic in fata intregii Moldovei! Cei care nu agreeaza parerile mele si sustin ca Moldova sa le fie cedata rusilor am sa va rog sa imi faceti o favoare si sa ma stergeti din lista de prieteni! Nu ne ramane ca persoanele care doresc un alt viitor pentru RM sa se asocieze si sa faca un nou proiect!
Plop Andrei
Zinaida Greceanîi Prim-ministru al Republicii Moldova (31 martie 2008 – 10 iunie 2009).
Igor Dodon - 31 martie 2008 – 11 septembrie 2009 - Prim-viceprim-ministru, Ministru al economiei şi comerţului; Preşedinte al Consiliului de Administrare al Casei Naţionale de Asigurări Sociale;
la 7 aprilie 2009 Zinaida Greceanîi atunci când deținea funcția de prim-ministru a declarat , că vor fi utilizate armele împotriva tinerilor, ieșiți la protestul anticomunist! În urma protestului anticomunist au fost uciși 3 tineri de catre regimul lui Voronin!
Într-un articol postat pe europalibera.org pe 11 octombrie 2016 scrie ca: Socialistul Igor Dodon, fostul şef al Maiei Sandu în 2005-2006 la Ministerul Economiei, consideră că „sunt multe întrebări care ne fac să fim sceptici cu privire la integritatea ei de moralistă sfântă pe care și-o atribuie”. El i-a reamintit Maiei Sandu că a lucrat în cabinetele ex-premierilor Vasile Tarlev şi Zinaida Grecianâi, în diferite proiecte, după care a stat „alături de Plahotniuc şi Filat”, „iar acum se dă mare reformistă”.
sursa europalibera.org
Dodon: Maia Sandu a făcut parte dintr-o echipă tehnocrată şi profesionistă
„Maia Sandu a făcut parte dintr-o echipă tehnocrată şi profesionistă din Guvernul RM, în care am activat şi eu”.
Declaraţia a fost făcută de socialistul Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, în iulie 2015, când Maia Sandu a fost propusă la funcţia de premier.
„Trebuie să o felicităm. Pentru cariera Maiei Sandu - propunerea la funcţia de premier este un succes. A făcut un pas înainte, un pas important pentru CV. Pe Maia Sandu o cunosc. A fost în subordinea mea. În perioada când lucram la Ministerul Economiei, a fost în subordinea mea în anul 2005, când eram în funcţia de viceministru al Economiei. Mai târziu am activat împreună în Guvern. O felicit pentru că e un nou nivel în cariera profesională, dar şi o compătimesc”, a declarat Igor Dodon.
„Ea va înțelege că nu poate face față lucrurilor pentru că nu are susținerea din partea partidelor politice din Parlament și va trânti ușa, și o va face foarte tare, sau va fi demisă la sfârșitul acestui an în urma unor probleme sociale”, a subliniat Dodon anul trecut.
Dodon a precizat că Maia Sandu nu va fi premier prea mult timp, deoarece nu va acccepta condițiile liderilor politici.
Pe 1 iulie 1994, la scurt timp după ce a absolvit Academia de Studii Economice, Maia Sandu a fost angajată la Ministerul Economiei în funcția de specialist principal în Secția cooperare cu Uniunea Europeană și Țările bazinului Mării Negre, Departamentul relații economice externe. În iunie 1996, ea a fost transferată pe postul de consultant în cadrul Direcției principale colaborare cu organizațiile economice internaționale.
În perioada 20 noiembrie 1997 – 6 martie 1998, potrivit Ministerului Economiei, Maia Sandu a deținut funcția de adjunct interimar al Direcției principale colaborare cu organizațiile economice internaționale. Deși a asigurat doar interimatul acestui post, în CV-ul oficial președinta PAS a indicat funcția de “șef adjunct de direcție”. Detalii, AICI
Maia Sandu a revenit la Ministerul Economiei șapte ani mai târziu, pe 17 august 2005, ca director al Direcției generale politici macroeconomice și programe de dezvoltare. A demisionat însă după mai puțin de un an, pe 30 iunie 2006.
Într-un articol publicat pe 25 iulie 2012 Vicepreședintele Partidului Acțiunea Democratică, Corneliu Gurin, susține că numirea noului ministru al Educației, este rezultatul unor târguri dintre guvernare și Igor Dodon, candidatura pentru această funcție fiind un rezultat al participării ”grupului Abramciuc” la votarea Președintelui Moldovei, Nicolae Timofti.
sursa Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate, unde Gurin a insistat că schimbarea ministrului Educației este ”rezultatul unui târg”. ”Eu am o probă. Maia Sandu a lucrat în ministerul Economiei exact în momentul când Igor Dodon a devenit viceministru al Economiei. Exact în 2005-2006 și chiar îmi pare că în subordinea directă a domnului Dodon. Că se cunosc este 100 la 100”, a spus Gurin, adăugând că acest fapt îi permite să presupună că Igor Dodon a negociat participarea sa la alegerea Președintelui, prin implicarea formațiunii pe care o conduce în actul de guvernare.
În mai 2005, Igor Dodon este numit în funcția de viceministru al economiei și comerțului din Republica Moldova. Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.764-IV din 18 septembrie 2006, Igor Dodon este numit în funcția de ministru al economiei și comerțului.
În noul guvern format de Zinaida Greceanîi la data de 31 martie 2008 (prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.1592-IV), Igor Dodon a fost numit în funcția de prim-viceprim-ministru și ministru al economiei și comerțului.
Ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare din Republica Moldova din 29 iulie 2009, la 2 septembrie 2009 Igor Dodon își depune demisia.
sursa - wikipedia
Carieră și traseism politic
Angajat în câmpul muncii din 1997, Igor Dodon a schimbat timp de opt ani, până când a ajuns în Guvern, mai multe funcții în cadrul Băncii de Valori a Moldovei și a Comisiei Naționale de Valori Mobiliare. Din 2005, Dodon a intrat în politica mare, fiind numit mai întâi viceministru al Economiei, iar peste un an se mută în fotoliul de ministru al Economiei și Comerțului. Păstrează funcția până în 2009, când devine deputat pe listele comuniștilor, partid care l-a promovat în toți acești ani. În 2011 candidează pentru funcția de primar al Chișinăului, dar pierde în fața lui Dorin Chirtoacă. În 2011, Dodon părăsește Partidul Comunist, refugiindu-se în Partidul Socialiștilor, pus la dispoziție de vicepreședinta partidului Veronica Abramciuc. Peste doar un an, exclusă din partid, aceasta avea să declare că Dodon a preluat formațiunea urmare a unui atac raider. Critic vehement al alianțelor aflate la guvernare din 2009 încoace, Dodon a reușit totuși să salveze Alianța pentru Integrare Europeană 2 într-un moment de cumpănă, acceptând să își dea votul pentru alegerea președintelui republicii, Nicolae Timofti.
sursa - linx.crji.org
Post a Comment