Scandal Imens! Mihail Druță il face praf pe Alexandru Cazacu! Diaspora din Italia reactioneaza la atacurile frustratilor! | food news

Follow Us

0
https://www.facebook.com/asociatiamoldoitaliana.dor/ sursa foto


SCRISOAREA UNUI ISTORIC(Mihail Druță) CĂTRE UN POET (Alexandru Cazacu)!
Prin anul 2006, un istoric, fost deputat în Parlamentul de la Chișinău și ofițer în rezerva Forțelor Armate moldovenești a ajuns în orașul Parma din Țara Italiei, unde a găsit o numeroasă comunitate de moldoveni și un loc de muncă în fabrică. Acel bejenar eram eu. Peste câțiva ani, în același oraș a poposit un poet citit, simpatic și foarte înalt, fost lector universitar în Comratul găgăuz. Acel peregrin erai tu, care, ajuns pe pământ italian, ți-ai găsit un job nou în sfera businessului. Și tare s-au mirat moldovenii din Parma când au aflat că, la scurt timp de la poposire, ai reușit să întemeiezi Asociația pre dulcele nume „Dor”. Printre altele fie spus, participanții la adunarea de constituire au dansat și s-au veselit cum nu se poate mai bine în ritmurile săltărețe ale cântecelor de petrecere interpretate de scumpul Igor Cuciuc. Eu am simțit o mare părere de rău că nu am știut din timp despre importantul eveniment și, din păcate, ulterior, așa și nu am mai devenit membru al Asociației tale.


De necrezut, dar după 2009 ne-a apropiat întrucâtva politica. Căci ambii voiam binele pământului și neamului nostru și chiar speram că integrarea europeană a Republicii Moldova constituie un obiectiv realizabil într-un timp apropiat. Îmi amintesc că, în anul electoral 2014, eu eram preocupat pentru trecerea pragului electoral de către Partidului Liberal, iar dumitale ai pledat pentru Partidul Liberal Democrat și chiar ai organizat o întâlnire electorală, despre care voi mai vorbi în scrisoarea de față. Totul era bine li frumos, deoarece ambele formațiuni făceau parte din Alianța pentru Integrare Europeană. Însă, așa cum se va vedea mai departe, ceea ce ne-a apropiat, adică politica, aceea și ne-a îndepărtat.
Îți aduci aminte de Congresul Diasporei din luna august 2016? Fiind la Chișinău și aflând că dumitale vei participa la Congres, te-am rugat la telefon să-mi comunici adresa evenimentului. Căci tare voiam să particip și eu la dezbaterile în materie electorală! Mi-ai răspuns că nu știi… Seara, când te-am văzut la televizor radiind de fericire alături de Marian Lupu, am înțeles că m-ai mințit. De ce oare?
Marea ruptură dintre noi s-a produs în toamna anului 2016, în cadrul campaniei prezidențiale de tristă faimă. Eu, rudele mele, prietenii mei din Parma, dar și din alte localități și chiar alte provincii italiene, am luptat cu abnegație pentru victoria candidatei comune a forțelor anti-oligarhice și pro-europene, doamna Maia Sandu. La prima vedere, parcă și dumitale erai de partea noastră, însă viața ne-a dovedit că, în realitate, nu erai cu noi – erai cu alții. De fapt, ai demonstrat un comportament straniu chiar în preajma alegerilor cruciale din 30 octombrie și 13 noiembrie 2016. Nu ai participat la adunările grupului de inițiativă și manifestațiile electorale întru susținerea candidatei Maia Sandu, nu ai distribuit materiale electorale pe la locurile de staționare a rutierelor și autobusului de rută Parma – Chișinău, nu ai ajutat moldovencele aflate la muncă în localitățile provinciei să ajungă la secția de votare. După retragerea rușinoasă din cursa electorală a candidatului democrat Marian Lupu, dumitale ai manifestat multă dezamăgire și chiar nepăsare fățișă față de deznodământul scrutinului. Ba mai mult, așa cum își amintea la 6 ianuarie curent doamna Victoria Andrițchi Frunză:
„nu e pentru prima dată cînd Alexandru înainte de alegeri dezbină diaspora, la alegerile din 2016 îndemna să nu iasă la vot diaspora, la fel cu același argument, sa nu alegem Raul cel mic, eu de atunci i-am scris că nu e corect ce face pe ultima sută de metri... apoi a scris un post pe care cred că pe Urma la fel la șters, unde cei ce nu erau de acord cu ceea ce a început să facă, adică să îndemne diaspora sa nu iasă la vot, erau numiți proști și cum îndrăznesc să îl contrazica cînd el a învățat bine la școală etc.”
Eu cred că comentariile la această mărturie sinceră și plină de durere sunt de prisos.
Dar iată și o altă mărturie documentară, rostită chiar de gura dumitale melancolică pentru Radio Europa Liberă la 27 octombrie 2016, adică cu trei zile înainte de primul tur al scrutinului electoral:
„Marea parte a moldovenilor aflaţi peste hotare, în special, cei din UE, cu care comunic mai des, sunt foarte dezamăgiţi de politica partidelor de dreapta sau de lipsa de strategie şi viziune politică a partidelor de dreapta. Şi mulţi dintre ei vor prefera să stea acasă, decât să participe la acest circ cum îl vedem astăzi, numit scrutin electoral”.
În pofida stării dumitale pesimiste, moldovenii din Parma au dat dovadă de patriotism și activism civic și au votat masiv pentru Maia Sandu, candidata „partidelor de dreapta”. Dumitale nu te-ai făcut văzut printre alegătorii de la Parma, însă – straniu lucru – la scurt timp după închiderea secției de votare, ai publicat pe pagina ta personală de facebook rezultatele votării, lăsând să se înțeleagă că îți atribui meritul. Au urmat reacții de indignare ale unor activiști electorali și simpli alegători, cărora dumitale le-ai răspuns cu aroganță caustică. M-ai telefonat și pe mine, întrebându-mă enervat cine mai este cutare și cutare de „cutează să ceară socoteală de la mine”? Am încercat să lămuresc natura criticii în adresa dumitale, la care ai declarat că ai votat în altă parte.
În ziua turului II, la 13 noiembrie, te-ai arătat la secția de votare pe la amiază. Eu abia încheiasem număratul celor peste o mie de alegători ce făceau o coadă întinsă pe sute de metri. M-ai solicitat să spun câteva cuvinte în fața camerei de luat vederi, iar eu te-am îndemnat să filmezi mulțimea de alegători ce așteptau ore în șir ca să voteze și îndeosebi rândul separat al mămicilor cu prunci în brațe. Ai intrat și în secția de votare, unde, așa cum am aflat mai târziu, nu ai binevoit să votezi. Apoi te-ai făcut nevăzut. În acea zi, eu am fost preocupat mereu de gândul că nu vor ajunge buletine de votare pentru toți alegătorii. Mi se pare că am declarat acest lucru și în fața camerei de luat vederi. Însă pe fața dumitale era schițat un zâmbet ironic, de parcă ai fi știut din timp de năruirea speranțelor miilor de alegători ce au fost privați de dreptul de vot. Și din nou, la scurt timp de la închiderea secției de votare, ai publicat datele privind rezultatele votării care arătau că, la Parma, Maia Sandu a repurtat o victorie covârșitoare, acumulând 2754 voturi contra celor 234 ale lui Igor Dodon. Și iarăși dădeai de înțeles cine e „șeful”.
Eu nu pot ști ce ai făcut dumitale după anunțarea rezultatelor preliminare ale prezidențialelor de proastă faimă, însă eu am stat de veghe până dimineața, suferind în gând soarta vitregă a moldovenilor. Pe parcursul nopții, am publicat câteva materiale pe facebook, ultimul fiind „Scrisoare moldovencelor din străinătate” de la ora 05:36.
După o zi de muncă în fabrică, a doua zi seara, am publicat un Apel către moldovenii din orașul Parma și provincia, în care îi îndemnam să iasă la protest pentru a cere anularea alegerilor fraudate. În timp ce un grup de activiști pregăteau protestul, dumneata, pe pagina de facebook, ai început să intimidezi eventualii protestatari, avertizându-i că, vedeți voi, protestul nu-i autorizat, iar participarea la asemenea acțiuni nelegale se pedepsește aspru conform legilor italiene. Ți-am dat imediat riposta, la care ai răspuns cu îndemnul să mă uit ce scriu despre proteste gazetele de limbă rusă de la Chișinău. A urmat un dialog tăios, pe care îl redau fragmentar din memorie:
- Domnul Mihai, de ce mă atacați?
- Ah, Alexandre, Alexandre, cui slujești tu, băiatule?
- Domnul Mihai, eu împărtășesc ideile dumneavoastră.
- Atunci vino să protestăm împreună!
- Eu mă gândesc strategic la viitoarele alegeri…
- Tu ai să faci și la viitoarele alegeri ceea ce ai făcut la actualele!
- La revedere și succese la protest!
- Succese și ție, strategule!
- …………………….
După câteva clipe, dialogul cu pricina a dispărut de pe pagina ta, iar eu am fost blocat.
Iată așa! Tare scurtă și firavă a fost prietenia noastră, stimate Alexandru Cazacu Dor!
Iar Protestul moldovenilor din orașul Parma a avut loc în condiții de noapte, 15 noiembrie 2016, cu începere de la ora 19:00. Având în vedere circumstanțele excepționale, Questura a autorizat acțiunea noastră sub formă de excepție. Și a fost natural că, la sfârșitul Protestului, protestatari au scandat cu recunoștință „Grazie, Italia!”
Stimatul meu poet, după regretabila noastră ruptură din 15 noiembrie 2016, am aflat că dumneata ai părăsit provincia de Parma, trecând cu traiul în regiunea Veneției, dacă nu mă înșel, și, din păcate, asociația „Dor” și-a dat obștescul sfârșit. Răstimp de doi ani, eu auzeam din când în când despre succesele tale poetice și creșterea numărului de admiratoare, înamorate de frumos. Odată, cineva din prieteni mi-a comunicat că dumitale te-ai lansat și în calitate de interpret al propriilor șlagăre. Chiar așa și mi-a spus: „Alexandru Cazacu are dar muzical și cântă frumos. E drept că Pavel Turcu cântă și mai bine!”
Și iată că am ajuns și la actuala campanie electorală.
Știrea bombă despre intenția dumitale de a te lansa în bătălia electorală pentru mandatul de deputat în Circumscripția uninominală Nr.50 Europa de Vest m-a făcut să-mi amintesc de planurile strategice din noiembrie 2016. În acest context, este de remarcat că în „manifestul” din 23 noiembrie 2018, dumitale ai divulgat secretul motivației de a purcede la înfăptuirea importantelor planuri. Potrivit confesiunilor făcute pe facebook, mulțime de oameni te-au implorat să candidezi, văicărându-se toți într-un glas: „Dacă nu mergi tu, n-am cu cine vota!” Foarte clară este și înțelegerea situației din partea dumitale: „Eu știu ce înseamnă să ajungi în cabina de vot și să nu știi unde să pui x-ul. Mi s-a întâmplat la alegerile precedente”. Încurajatoare sunt și declarațiile dumitale de la comentarii: „Eu sunt curat și integru”, „Eu sunt gata sa trec orice filtru din lume, pentru că eu îmi cunosc bine trecutul și știu ca sunt curat din toate punctele de vedere”, iar peste o propoziție – o metaforă poetică cu adevărat memorabilă: „Eu sunt alb ca neaua…”.
Duminică, 25 noiembrie, a avut loc șezătoarea politică în casa domnului Andrei Cosoi de la Padova, după care, pe la miezul nopții, ai reiterat rarisima metaforă: „Niște oameni corupți până în măduva oaselor îmi vorbesc mie de filtre. (…) Eu îmi cunosc trecutul și sunt alb ca neaua, față de cei care îmi bagă pe gât candidatul lor”. Iar a doua zi, numitul Andrei Cosoi a anunțat oficial despre constituirea Grupului de Inițiativă „Susținem Alexandru Cazacu”.
În zilele următoare, dumitale ai publicat știri și asigurări dintre cele mai optimiste. Voi cita doar câteva:
„Nici nu am crezut că pot avea susținători atât de activi și rapizi!!! Vă mulțumesc! Acum, sunt sigur că împreună putem merge până la pânzele albe. (26 noiembrie)
„Am pornit la drum lung. La propriu și la figurat. Orice s-ar întâmpla, noi avem doar de câștigat!” (27 noiembrie)
La 30 noiembrie, ai renunțat la poza de profil făcută, după toate semnele, într-o moschee musulmană.
A urmat adunarea generală a Consiliului de inițiativă „Susțin Alexandru Cazacu” care a votat unanim desemnarea dumitale drept „candidat din diasporă”. (9 decembrie)
Fenomenal! aș vrea să exclam și eu. Pe potriva planurilor grandioase și „candidatul din diasporă”, tot el „liderul diasporei”, precum îți place dumitale să te autointitulezi. Totul bine și frumos până decizia șocantă din 16 decembrie 2018: Grupul „Susțin Alexandru Cazacu” nu va participa la alegerile parlamentare din februarie 2019.
Da, domnule „candidat al Diasporei”, cam scurt a fost al tău „drum lung, la propriu și la figurat”, cam prea repede ai ajuns în „pânzele albe”… Ah, ce confuzie ai lăsat în inimile susținătorilor tăi sinceri! Ce răvășire sufletească! Câte lacrimi și suspine! Mai pe scurt, Diaspora a fost trădată chiar de „liderul Diasporei”.
La un moment, credeam și eu că dumneata ai abandonat definitiv „planurile strategice”. Însă greșeam amarnic, deoarece nu-ți cunoșteam în profunzime natura personalității. M-am dumirit abia după anunțarea candidaturii doamnei Maia Sandu pentru râvnita de prea mulți pețitori Circumscripție uninominală Nr. 50 Europa de Vest. Și atunci te-ai dezlănțuit. Ofensiva strategică împotriva liderei PAS și co-președinte a Blocului ACUM a prins contur odată cu postarea dumitale din 6 ianuarie curent, care începea cu „profeția”, precum că „Maia Sandu a pierdut alegerile în Diasporă!” Apoi ai continuat cu o lecție de morală, care avea menirea să acopere multe învinuiri, insinuări și denigrări, la care ai recurs în cel mai nedemn mod. Pentru a argumenta logic enunțul meu, îmi voi permite să citez un fragment din postarea dumitale. Iată-l:
„Stimată dnă Maia Sandu, eu sunt Alexandru Cazacu. Băiatul cel nalt care v-a strâns mâna acum 2 ani după o întâlnire cu alegătorii la Ciutulești. Înțeleg că vedeți multă lume, dar sunt sigur că vă amintiți de bărbatul cela de 2 m., care v-a felicitat pentru discurs. Eram eu! Mi-ați dat și cartea dvs de vizită. Dacă nu vă amintiți, vă spun că mulțumită mie și unui grup de oameni cu viziuni de dreapta, candidatura dvs. a luat la Parma, Italia un număr de voturi record - 2754!!! Iar Igor Dodon doar 234!!! Știți de ce??? Pentru că timp de câteva luni eu, personal și o echipă întreagă de moldoveni din Parma a promovat candidatura dvs.! Gratis! Fără așteptări și favoruri!! Pe toate căile posibile!!! Pentru că eram însetați de democrație!! Pentru că nu voiam URSS în R.Moldova, pentru că în dvs. vedeam un viitor european!!!”
Alexandru, Alexandru, citesc și nu-mi cred ochilor! Ce s-a întâmplat cu dumitale că ai ajuns să minți lumea într-un mod atât de nerușinat? Să fie de vină imaginația poetică exagerată? Oare nu pricepi că lira dumitale cântă absolut fals? Chiar să nu înțelegi că Pegas-ul tău a luat-o razna de tot? Ei bine, stimate poet, materialele existente, depozițiile martorilor și observațiile mele proprii îmi dau tot dreptul să trag următoarea concluzie: în tot pasagiul citat mai sus, sunt adevărate doar câteva lucruri – înălțimea ta de 2 m. și, probabil, cărticica de vizită. Restul constituie minciuni sfruntate, minciuni cu coarne. Cu adevărat, cum poți pretinde la meritul privind acumularea celor 2754 de voturi, dacă persoanele în cunoștință de cauză declară că dumitale personal nu ai făcut nici o iotă pentru mobilizarea alegătorilor de la Parma întru susținerea candidaturii doamnei Maia Sandu?
Când un membru al Biroului electoral a întrebat de soția dumitale de ce Alexandru nu votează, răspunsul a fost: fiecare răspunde pentru dânsul.
Dacă nu mă înșeală memoria, în seara zile de 13 noiembrie ai fost oaspete prin skype la o emisiune a postului de televiziune Pro.TV, unde ai declarat că nu ai votat din cauza lipsei buletinelor de vot. Fals! La amiază, când ai întrat în secția de votare, buletine încă mai erau.
Alexandru, vreau să te întreb franc ca pe un bărbat: de ce recurgi la mistificarea realității, de ce recurgi la minciuni sfruntate? Pentru a lovi cât mai crunt în Doamna Maia Sandu și în Blocul ACUM?
Crede-mă, că aceste întrebări îi chinuie pe mai mulți conaționali din Diasporă. Spre exemplu, doamna Ana Păun (Bolonia) întreba recent:
„Un lucru nu e clar si curat la mijloc. Alexandru initial a pornit o campanie de colectare a semnaturilor, a mers in Moldova sa se candideze si ..... hop! Nu mai apare pe liste, nu se mai candideaza dar incepe a turna cu zoi, zoi amare. Apare prin toate televiziunile capturate, si inca in Moldova fiind incepe campania denigritoare.
Eu ma intreb doar atât - ce botez o primit si cu ce aghiazmă o fost stropit prin Moldova de s-o deochet asa tare?
A avut toate posibilitățile - ce scuze mai are ?
Ori poate apare mai tarziu cu vre-un partiduț (…)?
La acest capitol, te rog să fii bun și să iei act și de mărturia doamnei Maricica Adam, membră a Biroului electoral al secției de votare din orașul Parma:
” n-o facut El nimic nici in 2014, nici in 2016 la alegeri. Sa va povestesc eu cum a fost in ambele cazuri caci stiu foarte bine, am fost in comisie si am si martori.
Deci in 2014 el trebuia sa faca parte din comisie, a sarit dintr-o parte in alta, de la un Partid la altul, ca cu 2 zile innaite de alegeri sa refuze sa fie in comisie din motiv ca cei 25 € care ni-i achita lui nu-i ajung nici pentru benzina (insa eu cred ca motuvul a fost altul).
In 2016 el in Parma nici n-o votat, a facut bulbuci la gura afara, a avut grija sa faca legatura Skype in Moldova, ca sa dee date eronate, dar de votat n-o votat el si nici la flash mob care s-o facut dupa alegeri n-o participat. E un mincinis, arogant, manipulator isi atribuie meretele altora, unul care se vrea cu orice scop la conducere. Eu vreau El sa spuie ce a facut concret pentru Diaspora din Parma ca tot se lauda”.
Năucitoare, această chestie cu 25 €! Condamnabilă, indiferența ta față de buna asigurare a alegerilor parlamentare la Parma!
Cu referire la scrutinul parlamentar din 2014, mai există o mărturie interesantă ce aparține domnului Marcel Furnică, corist al Operei din Bolonia și președinte al Asociației Unirea din Parma. Domnia sa mi-a relatat că, în cadrul campaniei electorale, dumitale te-ai prezentat la Parma Lirica, în a cărei sală au evoluat mari vedete de operă din lume, printre care și compatriotul nostru Mihai Munteanu. Deci, te-ai adresat domnului director Paini cu rugămintea, chipurile, din partea lui Marcel Furnică pentru a oferi sala în vederea desfășurării adunării electorale în sprijinul PLDM. Spre ghinionul tău, Marcel Furnică era prezent în sală și nu știa nimic ce stratagemă ai pus la cale. Mai pe scurt, ai fost prins cu mâța în sac. Oare nu-ți pare că se adună prea multe minciuni pentru o persoană „albă ca neaua”?
Apropiindu-mă de încheierea acestei scrisori, mă simt extraordinar de incomod că trebuie să abordez o temă, pe care nu aș fi vrut să o ating vreodată. Este vorba despre invectivele inadmisibile la adresa doamnei Maia Sandu și a altor doamne simpatizante ale Blocului ACUM, postate pe pagina ta de admiratoarele tale fidele și încuviințate de tine prin comentarii incalificabile. Da mă refer la astfel de „perle” poetice ca „menopauză mintală” și „târfă… ratată”. O, stimabile versificator, după asemenea fapte, mai ai tupeul să-ți prezinți unele poze pe fundalul chipurilor de icoană ale lui Mihai Eminescu și Grigore Vieru? Eu zic să-ți fie rușine la obraz! De o mie de ori rușine!
Dacă tot pretinzi la numele de „lider al Diasporei”, de ce nu numești pe nume adevărații vinovați pentru actuala situație privind alegerile peste hotare: Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu, Pavel Filip și fracția lor democrată din Parlament, Igor Dodon și fracțiunea deputaților socialiști, Iurie Leancă și transfugii săi parlamentari? Ei și anume ei au promovat și adoptat blestematul de sistem electoral mixt! Anume ei au „miluit” circa 300000 de cetățeni moldoveni din Italia, 100000 mii din România și alte sute de mii din Germania, Franța, Anglia, Irlanda, Spania, Portugalia, Grecia și alte țări din Europa de Apus doar cu o singură circumscripție uninominală și implicit doar cu un singur mandat electoral, adică de două ori mai puțin decât pentru alegătorii găgăuzi, care votează 99% împotriva Europei, și tot de două ori mai puțin decât puținii alegători din Transnistria, turmentați de propaganda TV gen Kiseliov & C! Anume ei au refuzat organizarea votării peste hotare timp de două zile, deoarece nu vor să știe că moldovencele din Italia pe post de îngrijitoare (badante) au zi liberă sâmbăta și nu duminica! Anume ei au decis organizarea referendumului în aceiași zi cu alegerile pentru a încetini procesul de votare și a diminua la maximum numărul de votanți în străinătate. Anume ei vor să interzică votarea peste hotare în baza pașapoartelor cu termenul de valabilitate expirat!
Revenind la chestiunea unui mandat pentru toată Europa de Vest, oare nu-i clar că regimul de la Chișinău a voit să ciocnească adepții integrării europene cu forțele unioniste, și comunitățile de moldoveni din diferite țări între ele? Aceasta-i realitatea, stimate Alexandru, iar dumneata te arunci cu pumnii asupra Maiei Sandu. Zău, nu-ți face onoare nici ca poet, nici ca politician și nici ca om! Te rog să realizezi că, în situația descrisă mai sus, doar un lider de nivel național putea să împace toate spiritele. Și acest lider a fost găsit în persoana doamnei Maia Sandu. Și alegerea făcută este justă!
Din criză de timp și de spațiu, voi lăsa pentru o altă ocazie examinarea planurilor tale strategice de a înjgheba un partid al Diasporei, care, aidoma partidei unioniste, se va transforma, în scurt timp, într-o sumedenie de partiduțe ce vor pulveriza și învrăjbi forțele sănătoase ale moldovenilor din străinătate.
Acum, țin să expun doar unele considerente de ordin moral-psihologic privind natura comportamentului tău deplasat. Stimate poet Alexandru Cazacu, dumneata suferi de sindromul grandomaniei și ești mândru și arogant peste măsură. De aici, și invectivele nejustificate, și pornirile tale agresive împotriva doamnei Maia Sandu. Da, lidera PAS e o femeie scundă și chiar micuță față de făptura ta uriașă. Dar dacă e să punem pe cântar devotamentul și capacitatea de sacrificiu în raport cu binele obștesc, tăria de caracter și perseverența în realizarea obiectivelor trasate, atunci trebuie să te asigur că doamna Maia Sandu seamănă cu un munte de cremene, iar ilustra ta persoană nu trage la cântar nici cât un deal bătut de ploi și vânturi. Cel mult la ce poți pretinde e o movilă de pământ, ba chiar o moviliță cu numele de călmățui. Dar și aceea - acoperită de măsălar, mărăcine și mătrăgună.
Umilința, umilința și încă o dată umilința – iată ce-ți lipsește cu desăvârșire și iată ce poate tămădui maladia ta regretabilă și dăunătoare. Dragul mei confrate de limbă și de neam, întoarce-te la Parma, vino și te angajează în fabrica unde muncesc eu, lucrează în sudoarea frunții vreo doi-trei ani și, atunci, îți vei recăpăta cu siguranță sentimentul de umilință umană și te vei debarasa de toate boleșnițele ce-ți macină personalitatea, ducându-te pe drumul pierzaniei. Totodată, vei scăpa de brâul de său și te vei subția la obraz.
Cu dragoste frățească,
Mihail Druță
Chișinău 11 ianuarie 2019.
P.S. Drept confirmare că cele scrise de mine sunt adevărate, anexez la această epistolă în proză trei imagini. Prima amintește de Protestul de la Parma din 15 noiembrie 2016 împotriva fraudării alegerilor prezidențiale. Alta ce te reprezintă într-o moschee musulmană, cred eu, a fost prezentă pe pagina ta de profil la momentul lansării tale în campania electorală. Iar cea de-a treia este luminată de veșmântul alb ca neaua, care, ca o binecuvântare cerească, a acoperit Aleea Clasicilor din Grădina Publică din Chișinău chiar în ziua întocmirii epistolei mele pline de durere și speranță.

Post a Comment

student accommodation

Uniplaces WW

How to get a real estate license? Join 350,000 others and find a course right here!

Why Canadians send me to the Russians?!

Why Canadians send me to the Russians?!
Why Canadians send me to the Russians?!

For immigrants from Latin America, Africa, India, China, etc. you must read this article

For immigrants from Latin America, Africa, India, China, etc. you must read this article
For immigrants from Latin America, Africa, India, China, etc. you must read this article

Linkedin

amazon

free trial

Save $62 CAD ( 47 USD) on your first AirBnB booking!

Save $62 CAD ( 47 USD) on your first AirBnB booking!
Receive $62 CAD ( 47 USD) off your first stay when you sign up and book with Airbnb ✈️

Become a Host on Airbnb | Earn Money Hosting Your Place‎

Become a Host on Airbnb | Earn Money Hosting Your Place‎
Become a Host on Airbnb | Earn Money Hosting Your Place‎

sky

Aliexpress Shop Now

Aliexpress WW Aliexpress WW

Aliexpress Shoes

Aliexpress WW Aliexpress WW

TOP 40 NGOs who Pay their Interns

TOP 40 NGOs who Pay their Interns
TOP 40 NGOs who Pay their Interns

Top 10 Prestigious Scholarships for the Best International Students

Top 10 Prestigious Scholarships for the Best International Students
Top 10 Prestigious Scholarships for the Best International Students

SIGN UP FOR FREE #PAYONEER ACCOUNT: GET $25 REFERRAL BONUS!

SIGN UP FOR FREE #PAYONEER ACCOUNT: GET $25 REFERRAL BONUS!
SIGN UP FOR FREE #PAYONEER ACCOUNT: GET $25 REFERRAL BONUS!

Super Tech Deals! Need some quick, easy and *cheap* holiday gift ideas? We've got ideas for you!

Super Tech Deals! Need some quick, easy and *cheap* holiday gift ideas? We've got ideas for you!
Super Tech Deals! Need some quick, easy and *cheap* holiday gift ideas? We've got ideas for you!

How to book student accommodation? How does booking student accommodation with Uniplaces work?

How to book student accommodation? How does booking student accommodation with Uniplaces work?
How to book student accommodation? How does booking student accommodation with Uniplaces work?

Time Management | How to Manage Your Time with Brian Tracy

Time Management | How to Manage Your Time with Brian Tracy
Time Management | How to Manage Your Time with Brian Tracy

Last Posts

Recent Posts Widget

Have your skills certified through the same platform used by Walmart, Google, IKEA, Ericsson, GAP and Amazon?

5 reasons why The Economist GMAT Tutor is the ultimate, all-inclusive prep tool

5 reasons why The Economist GMAT Tutor is the ultimate, all-inclusive prep tool
5 reasons why The Economist GMAT Tutor is the ultimate, all-inclusive prep tool

Try Rocket French: Your Online French Course

Try Rocket French: Your Online French Course
Try Rocket French: Your Online French Course

A better way to prepare for the PMP® exam online!

Built Bar | Best Tasting Protein Bars‎

Built Bar | Best Tasting Protein Bars‎
Built Bar | Best Tasting Protein Bars‎

Lose the baby weight delicious chef-prepared meals! Get 25% OFF plus Free Shipping on your first or

Lose the baby weight delicious chef-prepared meals! Get 25% OFF plus Free Shipping on your first or
Lose the baby weight delicious chef-prepared meals! Get 25% OFF plus Free Shipping on your first order!

Lab Tests Online | Order Fast, Affordable Health Lab Testing

Lab Tests Online | Order Fast, Affordable Health Lab Testing
Lab Tests Online | Order Fast, Affordable Health Lab Testing

Who Knew Health Tracking Could be Fun/ How can a smartphone app help you lose weight?

Who Knew Health Tracking Could be Fun/ How can a smartphone app help you lose weight?
Who Knew Health Tracking Could be Fun/ How can a smartphone app help you lose weight?

MissFresh: Fresh Ingredients, Delicious Recipes, Meal Kits Delivered

MissFresh: Fresh Ingredients, Delicious Recipes, Meal Kits Delivered
MissFresh: Fresh Ingredients, Delicious Recipes, Meal Kits Delivered

How to Find a Cheaper Replacement Water Filter for Your Refrigerator

How to Find a Cheaper Replacement Water Filter for Your Refrigerator
How to Find a Cheaper Replacement Water Filter for Your Refrigerator

MyMedic Range and Hunting First Aid Kit / Stay Alive!

MyMedic Range and Hunting First Aid Kit / Stay Alive!
MyMedic Range and Hunting First Aid Kit / Stay Alive!

Become a Machine Learning Engineer

Become a Machine Learning Engineer
Become a Machine Learning Engineer

Detect hidden threats with GlassWire's Firewall

Detect hidden threats with GlassWire's Firewall
Detect hidden threats with GlassWire's Firewall

Save $20 Off Any Purchase of $150 Or More Using Code: SAVE20A & Get Free Shipping On Orders...

Save $20 Off Any Purchase of $150 Or More Using Code: SAVE20A & Get Free Shipping On Orders...
Save $20 Off Any Purchase of $150 Or More Using Code: SAVE20A & Get Free Shipping On Orders Over $99!

$40 off Oakley Eyeglasses with Lenses. Use promo code: Oakley$40

$40 off Oakley Eyeglasses with Lenses. Use promo code: Oakley$40
$40 off Oakley Eyeglasses with Lenses. Use promo code: Oakley$40

All the passwords, payments, and personal info you store in Dashlane are kept safe

All the passwords, payments, and personal info you store in Dashlane are kept safe
All the passwords, payments, and personal info you store in Dashlane are kept safe

A single article can generate massive traffic and thousands of dollar

A single article can generate massive traffic and thousands of dollar
6 Reasons to Trust eReleases/ A single article can generate massive traffic and thousands of dollars of sales.

Funowls - Your Sunglass Mall. / 15% off Site-wide Coupon Code: 15Fun.

Funowls - Your Sunglass Mall. / 15% off Site-wide Coupon Code: 15Fun.
Funowls - Your Sunglass Mall. / 15% off Site-wide Coupon Code: 15Fun.

Get Screened for Heart Disease and Stroke Risk

Get Screened for Heart Disease and Stroke Risk
Get Screened for Heart Disease and Stroke Risk

The Truth Behind BookVIP Discounted Vacations/ VIDEO

The Truth Behind BookVIP Discounted Vacations/ VIDEO
The Truth Behind BookVIP Discounted Vacations/ VIDEO

SONOFF TX Series WiFi Wall Switches UK EU US

SONOFF TX Series WiFi Wall Switches UK EU US
SONOFF TX Series WiFi Wall Switches UK EU US

From Our Farm, To Your Family - $20 off first purchase at Mission Farms CBD

From Our Farm, To Your Family - $20 off first purchase at Mission Farms CBD
From Our Farm, To Your Family - $20 off first purchase at Mission Farms CBD

EssayEdge - College and Grad School Application Editing

EssayEdge - College and Grad School Application Editing
EssayEdge - College and Grad School Application Editing

Start Your Website With HostGator Today - One Click Installations!

Start Your Website With HostGator Today - One Click Installations!
Start Your Website With HostGator Today - One Click Installations!

Opium Pulses - Giveaways

Opium Pulses - Giveaways
Opium Pulses - Giveaways

Spend your money on wine, not on shipping - Shop Wine Library

Spend your money on wine, not on shipping - Shop Wine Library
Spend your money on wine, not on shipping - Shop Wine Library

Bulletproof Backpacks and Bags

Bulletproof Backpacks and Bags
Bulletproof Backpacks and Bags

Hair Growth* & Hair Care Products for Women/ Men

Hair Growth* & Hair Care Products for Women/ Men
Hair Growth* & Hair Care Products for Women/ Men

Clearbanc: We're looking to invest $1B into 2000 companies! Start Your Application Today!

Clearbanc: We're looking to invest $1B into 2000 companies! Start Your Application Today!
Clearbanc: We're looking to invest $1B into 2000 companies! Start Your Application Today!

Lensabl / Super affordable prescription lenses, without leaving home

Lensabl / Super affordable prescription lenses, without leaving home
Lensabl / Super affordable prescription lenses, without leaving home

Join eToro and you'll never trade alone! eToro - The World's Leading Social Trading and Investing P

Join eToro and you'll never trade alone! eToro - The World's Leading Social Trading and Investing P
Join eToro and you'll never trade alone! eToro - The World's Leading Social Trading and Investing Platform.

Kids' Digital Learning Academy -10 Levels. Over 850 Lessons. More than 9,000 Individual Learning Ac

Kids' Digital Learning Academy -10 Levels. Over 850 Lessons. More than 9,000 Individual Learning Ac
Kids' Digital Learning Academy -10 Levels. Over 850 Lessons. More than 9,000 Individual Learning Activities.

Buy Silver & Gold Bullion Online

Buy Silver & Gold Bullion Online
Buy Silver & Gold Bullion Online

A Tech's #1 Auto Recon App / Upgrade Your Business With One Click

A Tech's #1 Auto Recon App / Upgrade Your Business With One Click
A Tech's #1 Auto Recon App / Upgrade Your Business With One Click

Online CV Maker/ Professional CV templates

Online CV Maker/ Professional CV templates
Online CV Maker/ Professional CV templates

Share a Moment, Shape Vision with Vankyo.

Share a Moment, Shape Vision with Vankyo.
Share a Moment, Shape Vision with Vankyo.

ZOE® The world's first 3-in-1 cleansing, massaging, and anti-aging brushless silicone sonic skincar

ZOE® The world's first 3-in-1 cleansing, massaging, and anti-aging brushless silicone sonic skincar
ZOE® The world's first 3-in-1 cleansing, massaging, and anti-aging brushless silicone sonic skincare device

How to get a real estate license? Join 350,000 others and find a course right here!

How to get a real estate license? Join 350,000 others and find a course right here!
How to get a real estate license? Join 350,000 others and find a course right here!

Book your vacation rentals: cottages, studios, villas &more

Book your vacation rentals: cottages, studios, villas &more
Book your vacation rentals: cottages, studios, villas &more

Thorlos® - Mission/Aspiration: Care Taker of the World's Feet.

Thorlos® - Mission/Aspiration: Care Taker of the World's Feet.
Thorlos® - Mission/Aspiration: Care Taker of the World's Feet.

The ONLY Software that Moves Your Programs, Files and Settings!

The ONLY Software that Moves Your Programs, Files and Settings!
The ONLY Software that Moves Your Programs, Files and Settings!

Dare. Defy. Challenge Why - New Arrivals Men - KOIO

Dare. Defy. Challenge Why - New Arrivals Men - KOIO
Dare. Defy. Challenge Why - New Arrivals Men - KOIO

GMAT

BRIAN

UDACITY

air

mma

Inventory Source Dropship Automation Software

YELLOW

password

PROPELER

PropellerAds

AtmosRX

GENIUS 1

VANKYO Leisure 3W Mini Projector

QYKSonic Best Deal

Value Family

Funowls - Your Sunglass Mall

FIT

INFO

stay connected with me on Facebookl Twitter, Instagram, Youtube and Linkedin

we are heroes tonight

A plecat din țară după 7 aprilie! Andrei Plop nu a revenit în Republica #Moldova de 9 ani

About Me - Despre Mine! Plop Andrei

About Me - Despre Mine! Plop Andrei
for more information please check ...

Plop Andrei / ABOUT ME- Despre mine!

Plop Andrei / ABOUT ME- Despre mine!
Republica Moldova imi trezeste niste sentimente pe care eu nu le pot controla!

content

mk

Loading...

Quality Matters! – DANIALLI

BAG

 
Top